Magnet.Me


Schermafbeelding_2024-02-09_om_21.44.50.png


Tips & tricks voor de start van jouw juridische carrière

Sta jij op het punt om op een student-stagiair- of advocaat-stagiair functie te solliciteren? Of ben je op zoek naar een andere uitdaging na je juridische studie? Dan begin je aan een spannend nieuw hoofdstuk: je gaat werken! Maar voordat je gaat solliciteren, moet je je goed voorbereiden. Want hoe maak je bijvoorbeeld een professioneel cv? Of hoe stel je jezelf op een professionele manier op? Hier kan je alles over lezen in de Career Guides van Magnet.me.

Magnet.me is het #1 online carrièrenetwerk voor studenten en starters dat jou helpt met het vinden van een stage of baan die echt bij je past. Op Magnet.me vind je meer dan 500+ juridische vacatures en 150+ advocatenkantoren. Ook ontdek je er vacatures die bij jou passen op basis van jouw profiel en likes, en met behulp van het algoritme. Door daarnaast te connecten met advocatenkantoren en bedrijven die in jou geïnteresseerd zijn, bouw je ook een professioneel netwerk op.

Benieuwd naar welke vacatures er voor jou klaar staan? Of ontdekken welke bedrijven of kantoren met jou in contact willen komen? Maak dan een gratis profiel aan op Magnet.me via de onderstaande link.

Maak een profiel aan

Oriënteren

Als je nog niet zeker weet wat voor soort baan je zoekt, is het belangrijk dat je je afvraagt bij wat voor soort bedrijf je zou willen werken. Groot of klein? En in welke sector? Ontdek welke vragen jij jezelf nog meer kunt stellen om erachter te komen wat bij je past in Jouw zoektocht naar een baan: wat voor baan wil ik eigenlijk?

Netwerken kan erg handig zijn om je te helpen oriënteren op de arbeidsmarkt. Als je nog niet precies weet waar je naar op zoek bent, kunnen netwerkgesprekken je inzicht geven in je interesses. Wil jij weten hoe je het beste een netwerkgesprek voert? Lees dan het artikel Hoe voer je een netwerkgesprek?

Solliciteren

Heb je een leuke stage gezien? Misschien is dit wel de eerste keer dat je gaat solliciteren, dat kan heel spannend zijn. Voordat je op sollicitatiegesprek mag komen, is het schrijven van een sterke sollicitatiebrief van belang. Want hoe schrijf je een sollicitatiebrief voor een stage? Daarnaast moet je vaak ook een motivatiebrief sturen. Hoe je een goede motivatiebrief schrij, lees je hier.      

Doorgroeien

Yay! Je bent aangenomen op jouw droombaan/stage, gefeliciteerd! De eerste dag is een spannend moment. Je vraagt je af wat je nieuwe werkgever van je verwacht en weet niet hoe je nieuwe collegaʼs heten. Om je zenuwen onder controle te houden en goed voorbereid te zijn op jouw eerste werkdag, gee Magnet.me enkele tips. Benieuwd naar deze tips? Lees ze in dit artikel: Tips voor je eerste werkdag

Vaardigheden

Een van de eerste dingen die een werkgever gaat zien is je CV. Deze moet daarom on-point zijn! Lees hier hoe je een cv maakt.

Klaar om een juridische stage of baan te vinden die bij jou past? Maak via de onderstaande link een gratis profiel aan!

Maak een profiel aan

    


Schermafbeelding_2024-02-09_om_21.44.23.png