Nieuws

SV Fides goes Boedapest 2020!

SV Fides goes Boedapest 2020!

Szia!

Op woensdag 11 maart is SV Fides vertrokken naar het geweldige Boedapest. Wat een onvergetelijke en mooie reis hebben wij ervan gemaakt. Het was een week vol vele activiteiten, van een formeel bezoek aan het Hongaarse parlementsgebouw tot lekkere cocktails bij lokale bars. Woensdagmiddag zijn we meteen begonnen met een bezoek aan het nieuwe gedeelte van de mooie stad Boedapest. Die middag hadden we de tijd om de stad te ontdekken en de indrukwekkende bruggen aan de Donau te bekijken. Tegen de avond zijn we vertrokken naar de kade om vervolgens een rondvaart te maken over de Donau. Tijdens de rondvaart hebben we vele gebouwen langs de Donau kunnen bewonderen. Denk aan het prachtige verlichtte parlementsgebouw en verschillende bruggen die ook mooi waren om te zien. Na de rondvaart hebben we nog drankjes gedronken bij lokale kroegjes.

Tijdens dag 2 zijn we de dag begonnen met een wandeling naar de top van de Gellertberg waar we konden genieten van een bewonderenswaardig uitzicht over heel Budapest. Daarna zijn we doorgewandeld naar het Koninklijk paleis van Budapest, waar we wederom van een geweldig uitzicht hebben genoten. Als avondprogramma zijn we met z’n allen uiteten geweest bij een Italiaans restaurant en later de stad ingegaan. We hebben er een erg gezellige avond van gemaakt door naar een karaoke bar te gaan.

De derde dag zijn we begonnen met een bezoek aan het museum House of Terror. Dit museum heeft zich gericht op de verschrikkingen van de fascistische dictatuur in de Tweede Wereldoorlog en de communistische dictatuur daarna. Ook is het een gedenkplaats voor de slachtoffers van deze dictaturen. Velen zijn gemarteld en vermoord in dit gebouw. Dit was een zeer indrukwekkende en interessante bezienswaardigheid.  Na dit indrukwekkende bezoek zijn we doorgegaan naar het Hongaars Parlementsgebouw van Budapest waar we een rondleiding hebben gekregen. Ook wel het icoon van Budapest dat bekend staat om het gouden trappenhuis en de verdere inrichting van het pand. Deze dag hebben we samen afgesloten met een leuke uitgaansavond.

De laatste dag in Budapest hebben er een aantal mensen voor gekozen om naar De Széchenyi baden te gaan. Waar ze de keuze hadden uit heerlijke baden, sauna’s en massages. De anderen hebben ervoor gekozen om hun laatste dag anders te spenderen door te gaan winkelen of een middag op het terras te zitten. We hebben de laatste avond afgesloten met een lekker etentje en we zijn ‘s nachts rond half vier weer vertrokken richting Nederland.

Het was een ontzettend leuke reis en we willen graag de reiscommissie en iedereen die mee was bedanken voor de leuke dagen!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen