Nieuws

HAN Juridisch Dictee

Op 31 mei vindt het jaarlijkse HAN Juridisch Dictee weer plaats! Het dictee wordt dit jaar voorafgegaan door een theatercollege van strafrefrechter mr. Gerlof Meijer en zal plaatsvinden in theater LUX in Nijmegen. 

Juridisch Dictee
Het dictee wordt elk jaar voorgelezen door een bekende naam op juridisch of bestuurlijk gebied. Dit jaar presenteert mr. Gerlof Meijer een deel van zijn theatercollege 'Strafrecht? Levensecht'. 

Theatercollege
Via de sociale media laten burgers regelmatig (al dan niet terecht) weten niet te begrijpen hoe het toch komt dat strafrechters in hun ogen te laag straffen of dat ze maar wat doen. Mr. Gerlof Meijer laat het publiek de andere kant van het verhaal horen: er is veel vertrouwen, nog steeds, in de rechtspraak en dat is niet vanzelfsprekend als je kijkt naar andere landen in Europa. Het leven in een rechtsstaat is een groot goed, onafhankelijke rechtspraak is een must! Daarnaast laat Meijer zien dat rechters in strafzaken nogal eens worstelen met een aantal dilemma’s.

Prijzen
Uiteraard zijn er deze middag ook mooie prijzen te winnen zoals €250 cash, collegebundels voor komend studiejaar en juridische woordenboeken!

Aanmelden kan via: https://specials.han.nl/themasites/juridisch-dictee/aanmelden/

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen